Bonibonlu Kurabiye
Malzemeler: 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir) 2 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 80 gram sütlü çikolata 1 yemek kaşığı dolusu kakao 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 4 çay bardağı un (gerekirse azar azar ekleyin) 2 paket bonibon Yapılışı: Tereyağ ile çikolata bir tavaya alınıp eritilir. Ilınınca bir kaseye alınıp, üzerine 1 kaşık kakao, pudra şekeri, yumurta sarıları eklenip şöyle karıştırılır. İki bardak elenmiş un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu un ilavesinden sonra yapılır. Gerektikçe un eklenenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Benim ölçüme göre 4 çay bardağı un yeterli oldu) Hamurdan cevizden çok az irice parçalar koparılır ve yuvarlanır, tepsiye dizilir. Kurabiyelerin üstüne 3 tane bonibon konulur, parmağımızla iyice bastırılır. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 12 dakika kadar pişirilir. (Pişip pişmediğine bakıp da almanızda fayda var) Afiyet Olsun...