Porsiyonluk Güveç



Malzemeler:
  • 500 gram, dana eti
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 büyük domates
  • 1 kapya biber
  • 1 çarliston biber
  • sıcak su
  • karabiber, tuz, kırmızı toz biber, pul biber isteğe göre kekik
    Yapılışı:
    1. Eti bir tencereye alıp, üzerine çok az sıvıyağ ekliyoruz. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra etlere bakıyoruz yeterince yumuşak değilse,  biraz da su ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Bu esnada düdüklü de kullanabilirsiniz)
    2. Soğanları küp küp doğruyoruz. Bir tencereye alıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz, sarımsakları ekliyoruz, pişirdiğimiz eti de bu tencereye ekleyip şöyle biraz kavuruyoruz.
    3. Kavurduğumuz eti, dibi yağlanmış küçük güveç kaplarına paylaştırıyoruz.
    4.  Domatesin birinden 4 yuvarlak dilim kesip kenara alıyoruz. (Bunlar üzerine kapatılacak) Yine aynı tavayı kullanabilirsiniz, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz, her iki biberi de küçük küçük doğruyoruz. Baharatları da ekleyip, güveç kaplarının üzerine paylaştırıyoruz. Üzerine güvece bir parmak kalana kadar sıcak su ekliyoruz.
    5.  En son ayırdığımız dilim domatesleri de güvecin üzerine kapatıp, fırına alıyoruz. Fırında 160 - 170 derecede üzeri üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    .edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

    Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

    Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır