Fındıklı Kalp Kurabiye
Malzemeler:
- 250 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Fındıkları robotta incecik çekiyoruz.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz. Üzerine azar azar un ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Ele gelir bir hamur olunca üzerini streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
- 15-20 dakika kadar sonra dolaptan çıkartıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Kalıplarla hamurdan kesip tepsiye diziyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir kaseye pudra şekeri ve tarçını karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken üzerine bu karışımı eliyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder