Fava


Malzemeler:
  • 1 su bardağı içbakla
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı şeker
  • dereotu
Üzeri için:
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük havuç
  • zeytin
Yapılışı:
  1. Baklaları 5-6 saat kadar sıcak suda bekletiyoruz. Suyunu süzüp, yıkayıp, tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip, kaynatıyoruz. Suyunu çektikçe sıcak sıcak su ilavesi yapın, baklalar çok su çekiyor.
  2. Bir tavaya biraz sıvıyağ koyup, küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanları haşlanıp yumuşayan bakla tenceresine ilave ediyoruz.
  3. Baklalar iyice yumuşayıp suyunu çekince bir tane limon sıkıyoruz. Bir çay kaşığı şeker ilave ediyoruz.
  4. Baklaları blendırdan geçiriyoruz. İsteğe göre, dereotlarını bu sırada ekleyip bakla ile birlikte blendırdan geçirebilirsiniz (benim gibi) yada dereotunu eklemeyip, en son servis sırasında doğrayıp üzerine koyabilirsiniz.(bence bu daha iyi bir sonuç verecektir.)
  5. Bir borcama hafifçe dibini ıslatıp fava püresini döküyoruz. Üzerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Servis yapmadan önce baklava şeklinde dilimler kesiyoruz. Tabağa alıp üzerinin sosunu hazırlıyoruz.
  7. Üzeri için, bir tavaya, zeytinyağı koyup, küçük küçük doğranmış soğan ve havuçları ekliyoruz. Biraz tuz ekleyip, iyice yumuşamasını sağlıyoruz. En son iki diş sarımsak da incecik doğrayıp bu karışıma ilave ediyoruz. Fava dilimlenecek hale gelince bu sosu üzerine döküp servis yapıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır