Bonibonlu Kurabiye
Malzemeler:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 çay bardağı un (gerekirse azar azar ekleyin)
- 2 paket bonibon
Yapılışı:
- Tereyağ ile çikolata bir tavaya alınıp eritilir.
- Ilınınca bir kaseye alınıp, üzerine 1 kaşık kakao, pudra şekeri, yumurta sarıları eklenip şöyle karıştırılır.
- İki bardak elenmiş un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu un ilavesinden sonra yapılır. Gerektikçe un eklenenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Benim ölçüme göre 4 çay bardağı un yeterli oldu)
- Hamurdan cevizden çok az irice parçalar koparılır ve yuvarlanır, tepsiye dizilir.
- Kurabiyelerin üstüne 3 tane bonibon konulur, parmağımızla iyice bastırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 12 dakika kadar pişirilir. (Pişip pişmediğine bakıp da almanızda fayda var) Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder