ORMANCI POĞAÇASI





Malzemeler:
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağından biraz daha az sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yeşil soğanın yeşil yaprakları
  • 8-10 tane siyah zeytin
  • bir tutam dereotu
  • bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir (ben ekledim)
  •  1 su bardağı tam buğday unu (ben ekledim )
  • aldığı kadar normal un (isterseniz hepsini normal unla yapabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  1. Zeytinin çekirdeklerini ayırıp küçük küçük doğrayın. Yeşillikleri de minik minik doğrayın.
  2. Tereyağ, yumurtalar (birinin sarısı hariç), sıvıyağ, yoğurt, sirke, beyaz peynir, zeytin, yeşillikleri bir kaba alın.
  3.  Tam buğday ununun içine kabartma tozunu ekleyin, karışıma ilave edin. Daha un alacaktır bunun için azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alması gerekiyor.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp, 160 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır