Kayıtlar

Şubat, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Böğürtlenli Tramisu

Resim
Malzemeler: 3 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilin 1 adet yumurta sarısı 300 gram labne peyniri 12 adet kedidili bisküvi Islatmak için: 1 yemek kaşığı granül kahve  1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı şeker Üzeri İçin: 1 fincan kakao Yapılışı: Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. İndirince, vanilin ve labne peynirini ekleyip iyice çırpıyoruz. Bir su bardağı ılık suya bir kaşık kahve ve bir kaşık şeker katıp karıştırıyoruz. Baton kek kalıbımızın altına kolay çıkması için streç film ile kaplıyoruz, hazırladığımız kremanın 1/3 ünü döküyoruz. Üzerine granül kahve ve şekerli suya batırılmış bisküvileri diziyoruz. Sonra üzerine bir kat daha kremayı döküyoruz. İkinci bisküvi sırasını koyup en üstüne yine krema döküyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Kalıptan ters çevirip çıkarınca üzerine kakao eleyip süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Patates Püresi

Resim
Malzemeler: 5 adet orta boy patates 3 yemek kaşığı tereyağ 1,5 su bardağı kadar süt (Ekledikçe kendiniz karar verin yumuşaklığına) karabiber, tuz Yapılışı: Patatesleri soyup üzerini geçecek kadar su ekliyorum, biraz da tuz ilavesi ile suyunu çekene kadar haşlıyorum. (gerekirse 2'ye 3'e bölün de öyle haşlayın) Patatesleri çatalla yada patates püresi aparatı ile eziyorum. (Robotta çekmeyin macun gibi olur) Patatesleri ezer ezmez daha sıcakken tereyağ katıyoruz ve tereyağı heryerine yedirerek karıştırıyoruz. Bu esnada patates püresini küçük bir tencereye alıp,bir taraftan karıştırıp bir taraftan süt ilavesi yapıyoruz. Karıştıra karıştıra püremizin koyuluğunu belirliyoruz. Üzerine karabiber ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra servis  ediyoruz. Afiyet Olsun...

Kaşarlı Köfte

Resim
Malzemeler: 300 gram kıyma 1 yumurta 2 kaşık galeta unu 1tatlı kaşığı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak karabiber,kimyon, pul biber 1 büyük çay bardağı rendelenmiş kaşar 1/4 demet maydanoz üzerine sürmek için yumuşak tereyağ Yapılışı: Kasenin içine kıymayı alıp, üzerine yumurta, galeta unu normal un kabartma tozu baharatları katıyoruz. Soğanı ve sarımsağı ince tarafıyla rendeliyoruz. Karışıma kaşarı da ekleyip yoğuruyoruz. Dolapta üzerini streçleyip 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. (Vaktiniz yoksa dinlendirmeyin bu şekilde de çok lezzetli oluyor.) Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, dibini hafifçe yağlanmış fırın kabımıza alıyoruz. Köftelerin üzerine kurumaması için yumuşak tereyağından biraz koyuyoruz. 160 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Patates püresinin yanında enfes oluyor. Afiyet Olsun...

Kayısılı Volkan Kurabiye

Resim
Malzemeler: 200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında) 1/2 çay bardağı toz şeker 2 yumurta sarısı 1/2 çay bardağı süt 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 3, 3,5 su bardağı un İçi İçin: Küçük bir kase kayısı marmelatı Üzeri için: Pudra şekeri Yapılışı: Bütün malzeleri bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve yarım kadar bekletin. Hamuru dolaptan çıkartıp, tekrar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. 3 cm kadar büyüklüğünde karelere kesin. Kestiğiniz karelerden birinin ortasına kayısı marmelatı koyun. Diğer kareyi üzerine kapatıp, tekrar kenarlarından kesin. Böylece hem birleşmiş hem de düzgün bir şekil almış olacaktır. Hazırladığınız kareleri, tepsiye alın. Üzerine bıçakla küçük bir çarpı işareti yapın. Önceden ısıtılmış  160 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet Olsun...

Ballı Zencefil Çayı

Resim
Zencefil Faydaları : Mide bulantılarına iyi gelir Eklem ağrılarını giderir İştah açar Soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür Vücut direncini artırır, bağışıklığı güçlendirir, kansere karşı koruyucu bitkilerdendir Zencefilin kullanılmaması gereken yada dikkatli kullanılması gereken durumlar da vardır : İki yaşından küçük çocuklara önerilmez Gebelikte özellikle ilk üç ayında kullanılması önerilmez Kanı sulandırma özelliği olduğundan dikkate alınmalıdır Safrayı artırdığı için safra kesesinden sorun olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.     Malzemeler: 3 fincan su (içilecek her bir fincan için 1 fincan su ekleyin) 6 yuvarlak dilim taze zencefil 3 dilim limon (her bir fincan için 1 dilim olacak şekilde) 3 tatlı kaşığı bal (her fincan için 1 tatlı kaşığı) Yapılışı: Kaç fincan hazırlamak istiyorsak o kadar fincan suyu çaydanlığa alıyoruz. Zencefil dilimlerini fincana göre ayarlayıp ya rendeliyoruz yada minik minik doğruyoruz. Limon dilimlerini de ça

Kıymalı Kaymaklı Börek

Resim
Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı kadar kıyma 1/2 kırmızı kapya biber 1/2 çarliston biber 3-4 adet taze soğanın beyaz kısmı (siz isterseniz yeşil kısmıyla da kullanabilirsiniz) 3-4 adet yufka bir tutam karabiber Sosu İçin: 1 büyük çay bardağı süt 1/2 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1/2  paket kabartma tozu Arasına koymak için Bir küçük kase kaymak (Ben süt üzerinden aldığım doğal kaymağı kullandım.) Üzeri için: Çörekotu Yapılışı: Kıymayı tavaya alıyoruz. Çok hafif kavuruyoruz. Üzerine küçük doğranmış biberler, soğan ekliyoruz, çok az daha kavurup tuz ve karabiber ekliyoruz. Soğuması için bir kenarı alıyoruz. Sos malzemelerini bir kaseya alıp karıştırıyoruz. Hafifçe yağlanmış kare boy borcama, birinci yufkayı koyuyoruz.Üzerine sostan döküp heryerini fırçalıyoruz. Yufkanın büyük gelen kenarlarını da üzerine katlayıp sos sürüyoruz. Harcımızdan biraz döküyoruz. Arasına küçük parçalar halinde kaymaktan da koyuyoruz. İkinci yufka için de aynı işlemi y

Muzlu Puding

Resim
Malzemeler: 2 paket muzlu puding 7 subardağı süt 2 adet büyük muz 1/2 paket petibör bisküvi 1 küçük çaybardağı ceviz içi Üzeri için fıstık içi Yapılışı: Petibör bisküviyi robotta incecik çekiyoruz. Cevizi de aynı şekilde irice çekiyoruz. Puding tozunu tencereye alıp, üzerine 7 bardak süt ekliyoruz.(iki paket puding). Karıştırarak pudingi hazırlıyoruz. Muzları dilimliyoruz. Kaseleri alıp, dibine birer kaşık puding koyuyoruz. Üzerine bisküvi kırıntısını, onun üzerine muz dilimlerini, onun da üzerine bir kaşık ceviz içi koyup ,tekrar puding koyuyoruz. Üstünü muz dilimleri,ceviz ve  fıstıkla süsleyip, soğuyunca  servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...

Ev Yapımı Tavuk Döner

Resim
Malzemeler: 1 adet bütün tavuk göğsü 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 dolu kaşık salça (domates) 2 kaşık sıvıyağ tuz, karabiber, pulbiber, isteğe göre kimyon veya kekik de olabilir. Yapılışı: Tavuk göğsünü yıkayıp, uzun şeritler halinde kesiyoruz. Bir kaseye alıp, üzerine soğan rendeliyoruz, sarımsak rendeliyoruz. Salça,sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerini streçleyip, buzdolabına koyuyoruz. Bu şekilde birkaç saat dinlenmesi gerekiyor. Buzdolabından çıkardığımız tavuk etini, resimdeki gibi streç filmin üzerine uzun şekilde yayıyoruz. Strecin kenarlarından şeker gibi iki taraflı büküyoruz. Bu şekilde buzluğa atıyoruz. Buzlukta uzunca bir süre bekleyebilir. Kullanmadan birkaç dakika önce çıkartıyoruz ve ince ince kesiyoruz. Hafif yağ konulmuş ağzı kapalı tercihen teflon benzeri bir küçük tencerede ağzı kapalı ve kısık ateşte pişiriyoruz. Ekmek arasına yada benim gibi sandviç ekmeğinin arasına hatta lavaşın da arasına olabilir kav

Çikolatalı Fincan Kek

Resim
Malzemeler: 2 yumurta 1 türk kahvesi fincanı + 2 yemek kaşığı şeker 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ 1 türk kahvesi fincanı süt 1 paket kabartma tozu bir portakal kabuğu rendesi 1/2  paket sütlü çikolata 2 yemek kaşığı kakao aldığı kadar un (4 dolu dolu kaşık kadar yine de siz azar azar ekleyin) Üzeri için: Çikolatalı puding 1 su bardağı  süt Yapılışı: Şeker ile yumurtaları çırpıyoruz. İçine süt sıvıyağ ekliyoruz. Kakao ve biraz un ekledikten sonra şöyle bir karıştırıyoruz, üzerine kabartma tozunu ekliyoruz. Bir portakal kabuğu rendesini ve yine rendelediğimiz çikolatanın yarısını da  ekledikten sonra, içleri margarinle yağlanmış fincanlarımıza paylaştırıyoruz. Fincanların tamamını doldurmayın bir parmak kalsın ki kabarınca taşmasın. Bu şekilde 7-8 fincan kadar çıkıyor. Fincanların yarısına kadar su koyuyoruz. Tencerenin üstünü temiz bir bezle örtüp, kapağını kapatıyoruz. Suyu kaynayana kadar bekliyoruz. Su kaynayınca kısık ateşe alıp 20 dakika daha pişiriyoruz.