Kayısılı Volkan Kurabiye
Malzemeler:
- 200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3, 3,5 su bardağı un
- İçi İçin: Küçük bir kase kayısı marmelatı
- Üzeri için: Pudra şekeri
- Bütün malzeleri bir kaba alın ve yoğurun.
- Hamuru buzdolabına alın ve yarım kadar bekletin.
- Hamuru dolaptan çıkartıp, tekrar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. 3 cm kadar büyüklüğünde karelere kesin.
- Kestiğiniz karelerden birinin ortasına kayısı marmelatı koyun. Diğer kareyi üzerine kapatıp, tekrar kenarlarından kesin. Böylece hem birleşmiş hem de düzgün bir şekil almış olacaktır.
- Hazırladığınız kareleri, tepsiye alın. Üzerine bıçakla küçük bir çarpı işareti yapın.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder