Kayısılı Volkan Kurabiye




Malzemeler:
  • 200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 3,5 su bardağı un
  • İçi İçin: Küçük bir kase kayısı marmelatı
  • Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Bütün malzeleri bir kaba alın ve yoğurun.
  2. Hamuru buzdolabına alın ve yarım kadar bekletin.
  3. Hamuru dolaptan çıkartıp, tekrar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. 3 cm kadar büyüklüğünde karelere kesin.
  4. Kestiğiniz karelerden birinin ortasına kayısı marmelatı koyun. Diğer kareyi üzerine kapatıp, tekrar kenarlarından kesin. Böylece hem birleşmiş hem de düzgün bir şekil almış olacaktır.
  5. Hazırladığınız kareleri, tepsiye alın. Üzerine bıçakla küçük bir çarpı işareti yapın.
  6. Önceden ısıtılmış  160 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır