Ballı Zencefil Çayı
Zencefil Faydaları :
- Mide bulantılarına iyi gelir
- Eklem ağrılarını giderir
- İştah açar
- Soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür
- Vücut direncini artırır, bağışıklığı güçlendirir, kansere karşı koruyucu bitkilerdendir
- İki yaşından küçük çocuklara önerilmez
- Gebelikte özellikle ilk üç ayında kullanılması önerilmez
- Kanı sulandırma özelliği olduğundan dikkate alınmalıdır
- Safrayı artırdığı için safra kesesinden sorun olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.
Malzemeler:
- 3 fincan su (içilecek her bir fincan için 1 fincan su ekleyin)
- 6 yuvarlak dilim taze zencefil
- 3 dilim limon (her bir fincan için 1 dilim olacak şekilde)
- 3 tatlı kaşığı bal (her fincan için 1 tatlı kaşığı)
- Kaç fincan hazırlamak istiyorsak o kadar fincan suyu çaydanlığa alıyoruz.
- Zencefil dilimlerini fincana göre ayarlayıp ya rendeliyoruz yada minik minik doğruyoruz.
- Limon dilimlerini de çaydanlığa ekliyoruz.
- Ocağa alıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynayıp bir iki fokurdayınca altını kapatıyoruz. (Kaynar kaynamaz kapatın.)
- Sıcak sıcak fincanlara alıp birer tatlı kaşığı bal ile tatlandırıyoruz. Afiyet Şifa Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder