Ballı Zencefil Çayı


Zencefil Faydaları :
  • Mide bulantılarına iyi gelir
  • Eklem ağrılarını giderir
  • İştah açar
  • Soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür
  • Vücut direncini artırır, bağışıklığı güçlendirir, kansere karşı koruyucu bitkilerdendir
Zencefilin kullanılmaması gereken yada dikkatli kullanılması gereken durumlar da vardır :
  • İki yaşından küçük çocuklara önerilmez
  • Gebelikte özellikle ilk üç ayında kullanılması önerilmez
  • Kanı sulandırma özelliği olduğundan dikkate alınmalıdır
  • Safrayı artırdığı için safra kesesinden sorun olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.
   

Malzemeler:
  • 3 fincan su (içilecek her bir fincan için 1 fincan su ekleyin)
  • 6 yuvarlak dilim taze zencefil
  • 3 dilim limon (her bir fincan için 1 dilim olacak şekilde)
  • 3 tatlı kaşığı bal (her fincan için 1 tatlı kaşığı)
Yapılışı:
  1. Kaç fincan hazırlamak istiyorsak o kadar fincan suyu çaydanlığa alıyoruz.
  2. Zencefil dilimlerini fincana göre ayarlayıp ya rendeliyoruz yada minik minik doğruyoruz.
  3. Limon dilimlerini de çaydanlığa ekliyoruz.
  4. Ocağa alıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynayıp bir iki fokurdayınca altını kapatıyoruz. (Kaynar kaynamaz kapatın.)
  5. Sıcak sıcak fincanlara alıp birer tatlı kaşığı bal ile tatlandırıyoruz. Afiyet Şifa Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır