Çikolatalı Fincan Kek


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir portakal kabuğu rendesi
  • 1/2  paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • aldığı kadar un (4 dolu dolu kaşık kadar yine de siz azar azar ekleyin)
  • Üzeri için:
  • Çikolatalı puding
  • 1 su bardağı  süt
Yapılışı:
  1. Şeker ile yumurtaları çırpıyoruz. İçine süt sıvıyağ ekliyoruz. Kakao ve biraz un ekledikten sonra şöyle bir karıştırıyoruz, üzerine kabartma tozunu ekliyoruz.
  2. Bir portakal kabuğu rendesini ve yine rendelediğimiz çikolatanın yarısını da  ekledikten sonra, içleri margarinle yağlanmış fincanlarımıza paylaştırıyoruz. Fincanların tamamını doldurmayın bir parmak kalsın ki kabarınca taşmasın. Bu şekilde 7-8 fincan kadar çıkıyor.
  3. Fincanların yarısına kadar su koyuyoruz. Tencerenin üstünü temiz bir bezle örtüp, kapağını kapatıyoruz. Suyu kaynayana kadar bekliyoruz. Su kaynayınca kısık ateşe alıp 20 dakika daha pişiriyoruz. Kürdan testi ile tencereden çıkartıyoruz.
  4. Fincanlar soğuyunca ters çevirip hafifçe vurarak çıkartıyoruz.
  5. Üzeri için, yarım paket toz pudingi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp, ılınınca keklerin üzerine döküyoruz. İsteğe göre fıstık içi, rende çikolata yada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz benim gibi. Afiyet Şeker Olsun...

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    .edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

    Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

    Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır