En İyi Netflix Dizileri Hangileri?

Ara sıra ikinci ekrana dizi açar ve bir yandan işlerle uğraşırken, bir yandan dizi izlerim. Son zamanlarda bilindiği üzere dizi sektörüne Netflix darbesi geldi ve birçok önemli yapım Netflix imzası taşımaya başladı. Ben de bunun üzerine izlediğim en iyi Netflix orjinal dizilerini sizlere bu başlık altında anlatmaya karar verdim. Tabi, herhangi bir IMDB puanı göz önüne alarak oluşturmadım bu listeyi. Tamamen kendi tercih ve beğenilerime göre en beğendiklerimi sizlere aktarmaya çalıştım.

La Casa de Papel – 8.7


Son yılların ülke çapında en çok takip edildiği dizilerden biri haline gelen La Casa de Papel, özellikle İstanbul gibi önemli şehirlerde yapılan PR çalışmaları ile daha da fazla kitleye ulaştı. Henüz Netflix üzerinden yeni yeni yayılmaya başladığı sırada çevremden ve sosyal medyadan çok fazla olumlu yorum görünce ben de izlenecekler listeme ekledim ve birkaç ay önce diziyi izledim. 2 sezonu 4 veya 5 günde bitti.
Çok fazla aksiyonun olmadığı, diyalogların da aşırıya kaçmadığı; her kesime hitap edebilecek bir dizi konumunda. İspanyol dizilerine karşı ön yargım olmasına rağmen La Casa de Papel beğenimi kazanmayı başardı. Özellikle ilk sezonundaki olaylar ve işleyiş gerçekten hoş geliyordu. İkinci sezonunda biraz yalpalasa da finalde büyük bir bomba patlattılar.
YIL: 2017
TÜR: Aksiyon, suç, gerilim
KARAKTERLER: Tokio (Úrsula Corberó), Raquel Murillo (Itziar Ituño), El Profesor (Álvaro Morte), Berlin (Pedro Alonso), Nairobi (Alba Flores), Rio (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente)
SÜRE: 1 Saat 10 Dakika
SEZON: 2 sezondan oluşuyor.
KONU: İspanya Kraliyet Darphanesi’ni uzun bir süredir yapılan plan ile soymaya çalışan 8 kişinin büyük planı ve bu planın işleyişini konu almaktadır.

Stranger Things – 8.9


Birkaç gün önce bitirdiğim ve toplamda 2 gün boyunca izlediğim dizi. Sadettin Teksoy ile Türkiye’de daha fazla tanınmaya başlayan ve Netflix’in güvendiği yapımlar arasında yer alan Stranger Things, en iyi orjinal Netflix dizilerinden birisi. Hawkins kasabasında yaşanan garip olayları konu alan ve 4 küçük çocuğun başından geçenler üzerine kurulu dizi kurgusu ve oyunculuk bakımından oldukça başarılı. Toplamda 2 sezondan oluşan Stranger Things bilim kurgu, aksiyon ve gerilim gibi unsurları bünyesinde barındırıyor. İlk bölümü açıp izlemeye başladığınızda her bölüm bitişinde diğer bölüme geçmek için can atacaksınız. Henüz 2 sezonu yayınlanan dizinin 3. sezonu için 2019 yılı işaret edildi.
YIL: 2016
TÜR: Dram, Fantastik, Bilim-Kurgu, Korku
KARAKTERLER: Joyce (Winona Ryder), Jim Hopper (David Harbour), Mike (Finn Wolfhard), Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Steve (Joe Keery), Will (Noah Schnapp)
SÜRE: 50 dakika.
SEZON: 2 Sezondan oluşuyor.
KONU: Hawkins kasabasındaki Enerji Bakanlığı’nın gizli çalışmalarını yürüten kişiler tarafından kötü deneyler sonucunda kötü yaratıkların bulunduğu diğer boyut arası bağlantı oluşuyor ve Will, yaratıklar tarafından diğer boyuta geçirilir. Arkadaşları ve ailesinin Will’i kurtarması ilk sezonun konusu. İkinci sezonda ise diğer boyuta hükmeden güç Will’i esir alıyor ve yine aynı ekip Will’i bu ruhsal durumdan kurtarmaya çalışıyor.
Kaynak: https://www.dogushan.com/izledigim-en-iyi-netflix-orjinal-dizileri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır