Ev Usulü Adana Kebap




Malzemeler;

  • 1 kg dana kıyma (isterseniz yarısını yada çeyreğini kuzu kıymadan da kullanabilirsiniz hatta öylesi daha lezzetli oluyor)
  • 1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 2 adet kırmızı kapya biberini rendeleyin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (acılığını kendiniz ayarlayın derim)
  • toplamda 1/2 kaşık biber ve domates salçası (miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 3 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • çok az sıvıyağ 
Yapılışı;
  1. Soğanı, sarımsakları ince tarafından rendeleyin.
  2. Kıymayı, mutfak robotuna atıp, birkaç kez çektirin. (böylece şişlere iyi tutunacak, güzel kebaplarınız olacak)
  3. Aldığınız kıymanın üzerine baharatları ve bütün malzemeyi ekleyin. İyice yoğurun.(hatta iyice kolaylaştırmak için bu işlemi robotta çekerken de yapabilirsiniz, onu da denemişliğim vardır)
  4. Çöp şişlere elinizle geçirin, Şekil vermeye çalışın, çöp şişin baş ve sap kısmına kıymadan koymayın, ince yapmaya çalışırsanız daha güzel kızarır.
  5. Izgaranızı hazırlayın ve şişleri çevire çevire pişirin. Lavaş, salata, bulgur pilavı yada yine ızgarada pişmiş sebzeler ekleyebilirsiniz. Gerisi size kalmış afiyet olsun...
Not; Izgara yerine fırında da yapabilirsiniz. Bunun için tepsiyi yağlamanızı tavsiye ederim. Bir de fırında pişerken, arada bakıp ters yüz etmek gerekir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır