Baklava Yufkalı Patatesli Börek



Malzemeler;

  • 15 adet baklava yufkası (3 rulo yapmak için)
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • karabiber, tuz
Sosu için;
  • 1-1,5 su bardağı arası süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
Yapılışı;
  1. Patatesleri rendeliyoruz. Soğanı küçük doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz. Patatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ekliyoruz. Şöyle bir çevirip, soğumaya alıyoruz.
  2. Sosu hazırlamakla devam edelim. Yumurtaları iyice çırpıyoruz. İçine süt ve sıvıyağ katıp karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyince sosusumuz hazır oluyor.
  3. Tepsiyi yağlıyoruz, fırını turbo ayarında 180 dereceye alıyoruz.
  4. Bir kat baklava yufkasını serip, hazırladığımız sostan 2-3 kaşık kadar döküyoruz ve her tarafına fırça ile yayıyoruz.
  5. Yufkanın üzerine ikinci yufkayı koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bunu 5 kat yufka olana kadar tekrarlıyoruz.
  6. Beşinci katı da yağlayıp, yufkanın uzun kenarına, bir uçtan diğer uca, patatesli harçtan diziyoruz. Rulo yapıp, iki parmak eninde kesiyor ve tepsiye alıyoruz. Bu şekilde diğer 10 yufkayı da iki rulo halinde sarıp, tepsiye alıyoruz.
  7. En son üzerine artan sostan sürüp, fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır