Yumuşak Kıymalı Poğaça
- 1/2 paket yaşmaya
- 1 subardağı ılık süt
- 1 subardağı ılık su
- 100 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tuz (size fazla gelirse tatlı kaşığı kullanabilirsiniz)
- aldığı kadar un
İç harcı için;
- 250 gram kadar kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
- Yaşmayayı, yoğurma kabına alıp, üzerine ılık sütü ve ılık suyu koyarız, bir kaşık şeker katarak, mayanın gelmesini bekleriz.
- Daha sonra karışıma, margarin, sıvıyağ ve yumurta beyazını ekleriz., tuzunu da ekleyip, un ilavesi yapmaya başlarız.
- Bir taraftan yoğurup, bir taraftan da un ekleriz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru mayalanması için üzerini örtüp, kenara alırız.
- Kıymanın üzerine, bir küçük soğanı rendeleriz. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırırız.
- Mayalanan hamurdan cevizden büyük toplar alırız. Biraz açıp ortasına hazırladığımız kıymalı harçtan koyarız. Hamuru kenarlarından iyice kapatıp, ters çevirip yağlanmış tepsiye alırız. Mayalanması için tepside 15 dakika tutarız.
- Yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ katarız, çırparız. Hazırladığımız poğaçaların üzerine sürüp, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder