Hurmalı Kuşburnu Reçeli
Malzemeler:
- 2 kg kuşburnu
- 1 kg medine hurması
- 1 kase şeker (Şeker oranı tamamen size kalmış hatta eklemeyebilirsiniz bile )
Yapılışı:
- Kuşburnunu güzelce yıkayıp, tepelerinin yuvarlaklarını kesiyoruz ve üzerini 4 parmak geçecek kadar suda haşlıyoruz.
- Hurmaları iyice yıkayıp, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve haşlıyoruz. (Her ikisi de ayrı ayrı tencerelerde haşlanıyor)
- Kuşburnu marmelatını yaparken mutlaka lastik eldivenlerden kullanmalısınız. Yoksa kaşıntıdan duramazsınız :( Kuşburnunu önce büyük delikli süzgeçten daha sonra incecik beyaz tülbetten geçiriyoruz. İşin bu kısmı epey zaman alacak ve can sıkacaktır fakat mutlaka gerekli bir aşama tülbetten geçirme aşaması. Hurmaları ise büyük delikli süzgeçten geçiriyoruz.
- İkisini bir büyük tencereye alıp, üzerine şeker ilavesi yapıyoruz. (Damak tadımıza göre oranı değişebilir) Birlikte kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. (Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz) Afiyetler Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder