ANNE KURABİYESİ


Malzemeler;

  • 2 yumurta (birinin beyazı üzerine)
  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için)
  • isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin
  • 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • aldığı kadar un
  • üzeri için biraz toz şeker
Yapılışı;
  1. Yumurtanın birinin beyazını ayırırız.
  2. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırparız.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekler biraz daha çırparız.
  4. Lor peynirini ve vanilin yada portakal kabuğu rendesinden hangisini kullanacaksanız aromayı vermesi için bunları ekleriz.
  5. Karbonat kullanacaksanız her zamanki gibi karbonatın üzerine birkaç damla limon sıkar karıştırır unla birlikte karışıma ekleriz. Kabartma tozu kullanacaksanız limon sıkmadan direkt unla birlikte ekleriz. Sonraki un ilavesini her zamanki gibi kontrollü olarak azar azar ekleriz.
  6. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca, elimizle istediğimiz şekli verir, önce yumurta akına sonra şekere batırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz.
  7. 160 derecede hafif kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır