Şeftalili Halley Pasta
Malzemeler;
- 1 paket halley
- 2 paket sade kremşanti
- 2 subardağı süt
- 3-4 adet şeftali (büyüklüğüne göre)
- üzeri için hazır çikolata sosu
Yapılışı;
- Şeftalilerin ikisinin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz.
- Soğuk sütle kremşantiyi köpürene kadar çırpıyoruz. Buzdolabında hazırladığımız kremşantiyi 30 dakika kadar bekletiyoruz.
- Halleyleri minik minik parçalıyoruz.
- Kremşantiye ekleyip, içine doğradığımız şeftalileri ekliyoruz.
- Kalıbın içini streçleyip, üzerine halleyli karışımı döküyoruz. Buzlukta 2 saat tutuyoruz.
- Kalıbı birkaç dakika dışarda bekletip, servis tabağına alıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz bir şeftaliyi sıralayıp, şeftalilerin de üzerine hazır çikolatalı sos döküp servis yapıyoruz. Afiyet OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder