Pastane Kurabiyesi

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 80 gram çikolata
  • 1 türk kahvesi fincanı hindistancevizi
Yapılışı;
  1. Yumurta, şeker ve vanilin, köpük köpük olana kadar mikserde karıştırılır.
  2. Sıvıyağ katılır ve azar azar un eklenmeye başlanır.
  3. Kabartma tozu eklenip, un ilavesi devam eder.
  4. Hamur kulak memesi yumuşaklığa gelinceye kadar yoğurulur. 
  5. Hamurdan cevizden büyükçe koparılır ve elimizle yuvarlarız. İki ucunu birleştiririz ve tepsiye aralıklarla dizilir.
  6. 170 derecede 8 dakika kadar tutulur, beyaz kalacak şekilde pişiyor.
  7. Çikolatayı benmari usulu bir kaba alıp eritmeye başlarız. Bu esnada içine 1 kaşık sıvıyağ yada krema ekleyebilirsiniz, böylece daha akışkan ve yumuşak kıvamda olacaktır.
  8. Soğuyan kurabiyemizi alıp çikolataya batırırız ve ardından hindistancevizine batırırız. Donunca servis yaparız. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır