Pastane Kurabiyesi
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 80 gram çikolata
- 1 türk kahvesi fincanı hindistancevizi
Yapılışı;
- Yumurta, şeker ve vanilin, köpük köpük olana kadar mikserde karıştırılır.
- Sıvıyağ katılır ve azar azar un eklenmeye başlanır.
- Kabartma tozu eklenip, un ilavesi devam eder.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığa gelinceye kadar yoğurulur.
- Hamurdan cevizden büyükçe koparılır ve elimizle yuvarlarız. İki ucunu birleştiririz ve tepsiye aralıklarla dizilir.
- 170 derecede 8 dakika kadar tutulur, beyaz kalacak şekilde pişiyor.
- Çikolatayı benmari usulu bir kaba alıp eritmeye başlarız. Bu esnada içine 1 kaşık sıvıyağ yada krema ekleyebilirsiniz, böylece daha akışkan ve yumuşak kıvamda olacaktır.
- Soğuyan kurabiyemizi alıp çikolataya batırırız ve ardından hindistancevizine batırırız. Donunca servis yaparız. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder