Kremalı Patates
- 1 kg minik patates
- 1 kutu krema (200 gram)
- kekik, karabiber, pul biber
- 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
- 300 gram kadar kaşar rendesi
Yapılışı;
- Patateslerin kabukları soyulur, ince ince yuvarlak dilimlenir.
- Tuz, baharatlar ve biraz sıvıyağ katılıp karıştırılır.
- Dilimler sırayla fırın kabına dizilir. Üzerine krema dökülür ve üzeri ister yağlı kağıt isterse alüminyum folyo ile kaplanıp bir delik açılır.
- 180 derecede fırında patatesler dibindeki kremalı suyu çekene kadar pişirilir.
- Üzeri açılır ve kaşar rendesi gezdirilir. Kaşar eriyene kadar tekrar fırına sürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder