Pirinç Çorbası


Malzemeler;
  • 3 yemek kaşığı kıyma (iki kere çekilmiş kıyma kullanıyorum)
  • 1/2 çay bardağı pirinç 
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık sıvıyağ 
  • 1 kaşık tereyağ
  • pul biber, nane
Yapılışı;
  1. Köftelik kıyma bir kaseye alınır. İçine, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon katılıp, minik yuvarlaklar yapılır. Hafifçe unlanmış tepsiye koyulur.
  2. Pirinçler yıkanıp, küçük bir tencereye alınır, küçük tencerenin yarısını geçecek kadar su koyup, haşlamaya bırakılır. 
  3. Pirinçler yumuşayınca, yumurta, un ve yoğurt bir kasede çırpılır. Tencerede kaynayan sıcak sudan kaseye biraz eklendikten sonra yavaş yavaş sos tencereye ilave edilir, tabi bir taraftan da karıştırılarak.
  4. Yoğurduyla birlikte sık sık karıştırarak, kaynamaya alınır. Kaynamaya başlayınca, içine, köfteler atılır, biraz da bu şekilde kaynatıldıktan sonra (köfteler pişene kadar) ocağın altını kapatabilirsiniz. Eğer suyu az geldi ise kapatmadan önce yeteri kadar sıcak su eklemenizi öneririm.
  5. Küçük bir tavaya iki kaşık sıvıyağ, bir kaşık tereyağ katıp, eritilir. Tereyağ eriyince içine pul biber ve nane eklenir, pişen çorbamızın üzerine bu sos ilave edilir. Sıcak sıcak afiyetle yenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır