Kekikli Tavuk Kanadı



Malzemeler;
  • 1/2 limonun suyu
  • 700-800 gram kadar tavuk kanat
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı soya sosu 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
Yapılışı;
  1. Tavuk kanatları yıkanıp derince kaseye alınır. Üzerine diğer bütün malzemeler katılır ve karıştırılır.
  2. Kasenin üzerini streçleyip, dolapta 1 saat dinlendirilir.
  3. Tava çok az sıvıyağ ile yağlanır ve kanatlar yerleştirilir. 
  4. Kısık yada orta ateşte tavanın ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyunu çekip ters yüz edilir iyice kızarana kadar pişiririz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır