Kalpli Kurabiye
- 1 paket margarin (yada 250 gram tereyağ) oda sıcaklığında
- 3 dolu kaşık buğday nişastası
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı + 1 kaşık pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Tereyağını bir kaseye alıyoruz. Üzerine kakao hariç bütün malzemeleri koyuyoruz. Kurabiye hamuru yoğuruyoruz.
- Kurabiye hamurunun 1/4 ünü alıp, içine 2 kaşık kakao ekliyoruz. Kakao ile yoğuruyoruz.
- Önce beyaz hamuru büyükçe açıyoruz. Sonra kakaolu hamuru, ince ince elimizle yuvarlayıp mümkün olduğunca ince şeritler yapıyoruz. Beyaz hamurun üzerine bu şeritleri koyuyoruz. Merdane yardımıyla kakaolu şeritleri de koyduğumuz kurabiye hamurunun üzerinden geçiyoruz.
- İstediğimiz bir kurabiye kalibıyla kesiyoruz. Tepsiye yerleştiriyoruz.
- Artan hamuru hafifçe yoğurup açıyoruz, yine kalıpla basıyoruz. (Bu kez zebra şeklinde olmayacak bilginize)
- 160 dereceli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder