TAVUKLU GÜVEÇ



Malzemeler;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates
  • 1 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • kekik, karabiber, pul biber
  • üzeri için, 1 su bardağı kadar rendelemiş kaşar
Yapılışı:
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp, küp doğruyoruz, tencereye alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  2. Tavuklar kavrulurken, ince doğradığımız biberi, salçayı, sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurunca, domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Tavuk göğsü olunca, üzerine baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patatesi küp küp doğrayıp, yağda kızartıyoruz.
  5. Kızarttığımız patates tavuk ile karıştırıp, fırın kabına alıyoruz. Her bir kaseye, yarımşar çay bardağı kadar (minik bardaklardan büyük olursa 1/4 kadar ) salçalı su ekliyoruz. 170-180 derecede turbo olmadan fırına sürüyoruz.
  6. Suyu epeyce çekilince çıkmaya yakın, kaşar rendesini kaselerin üzerine döküyoruz. Kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır