TAVUKLU GÜVEÇ
Malzemeler;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 sivri biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2 kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates
- 1 büyük patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kekik, karabiber, pul biber
- üzeri için, 1 su bardağı kadar rendelemiş kaşar
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü yıkayıp, küp doğruyoruz, tencereye alıp, kavurmaya başlıyoruz.
- Tavuklar kavrulurken, ince doğradığımız biberi, salçayı, sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurunca, domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tavuk göğsü olunca, üzerine baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Patatesi küp küp doğrayıp, yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patates tavuk ile karıştırıp, fırın kabına alıyoruz. Her bir kaseye, yarımşar çay bardağı kadar (minik bardaklardan büyük olursa 1/4 kadar ) salçalı su ekliyoruz. 170-180 derecede turbo olmadan fırına sürüyoruz.
- Suyu epeyce çekilince çıkmaya yakın, kaşar rendesini kaselerin üzerine döküyoruz. Kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder