Muffin Kalıbında Sucuklu Kaşarlı Börek



Malzemeler;
  • her bir adet börek için bir yufkanın 1/4 ü yani yufkayı 4'e bölüp kullanacağız.
  • bir sucuğun 1/4 kadarı
  • 200 gram kadar kaşar rendesi
  • 1 küçük domates
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 3 kaşık kadar sıvıyağ
  • isteğe göre çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam vs.
Yapılışı;
  1. Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
  2. Sucuk dilimler halinde kesildikten sonra, dörde bölünür.
  3. Sosu hazırlamak için, bir kaseye yumurtayı kırar biraz çırparız. Yumurta, sıvıyağ katıp biraz da kabartma tozu ekleyip, iyice çırparız.
  4. Muffin kalıbını yağlarız. Yufkayı dörde böleriz( isterseniz daha çok da bölebilirsiniz o zaman börek daha minik oluyor)
  5. Yufkanın bir parçanını alıp, üçgen gibi olan yufkanın uç kısmını muffin kalıbınan dibine koyarız. Biraz da kenarlarından dibini doldururuz. 
  6. Hazırladığımız sostan bir kaşık alıp, yufkaya süreriz. iç malzememizi  (yani kaşar, sucuk ve domatesi)karıştırıp, bir miktar yufkanın üzerine koyarız.
  7. Yufkanın kenarda kalan kısımlarını kalıbın dibine doğru bastırıp, yuvarlak olacak şekilde malzememizi kapatırıız. Bu işlemi ne kadar düzgün yaparsanız börekler o derece düzgün olur.
  8. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlarız. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam serpip, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiririz. Sıcak tüketiniz, afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır