Muffin Kalıbında Sucuklu Kaşarlı Börek
Malzemeler;
- her bir adet börek için bir yufkanın 1/4 ü yani yufkayı 4'e bölüp kullanacağız.
- bir sucuğun 1/4 kadarı
- 200 gram kadar kaşar rendesi
- 1 küçük domates
Sosu için;
- 1 yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 3 kaşık kadar sıvıyağ
- isteğe göre çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
- üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam vs.
Yapılışı;
- Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
- Sucuk dilimler halinde kesildikten sonra, dörde bölünür.
- Sosu hazırlamak için, bir kaseye yumurtayı kırar biraz çırparız. Yumurta, sıvıyağ katıp biraz da kabartma tozu ekleyip, iyice çırparız.
- Muffin kalıbını yağlarız. Yufkayı dörde böleriz( isterseniz daha çok da bölebilirsiniz o zaman börek daha minik oluyor)
- Yufkanın bir parçanını alıp, üçgen gibi olan yufkanın uç kısmını muffin kalıbınan dibine koyarız. Biraz da kenarlarından dibini doldururuz.
- Hazırladığımız sostan bir kaşık alıp, yufkaya süreriz. iç malzememizi (yani kaşar, sucuk ve domatesi)karıştırıp, bir miktar yufkanın üzerine koyarız.
- Yufkanın kenarda kalan kısımlarını kalıbın dibine doğru bastırıp, yuvarlak olacak şekilde malzememizi kapatırıız. Bu işlemi ne kadar düzgün yaparsanız börekler o derece düzgün olur.
- Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlarız. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam serpip, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiririz. Sıcak tüketiniz, afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder