Kolay mantı
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı ılık su
- tuz 1/2 tatlı kaşığı
- 300 gram kadar kıyma
- 1 küçük soğan
- tuz, karabiber, pul biber
üzeri için;
- sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz ve 1/2 çay bardağı kadar su
- Mantı malzemeleriyle, katı bir hamur yoğuruyoruz, hamurun üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlenmeye alıyoruz.
- Bu arada içini hazırlıyoruz. Soğanı incecik doğruyoruz, yada rendeliyoruz, kıymanın üzerine alıp, tuz ve baharatları ekliyor, biraz yoğuruyoruz.
- Mantı hamurunu iki bezeye ayırıyoruz. Birini açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, iki parmak genişliğinden daha az şeritler halinde kesiyoruz.
- Kıymadan tam ortasına koyup, şerit boyunca resimdeki gibi yerleştiriyoruz.
- Hamurun iki ucunu birleştirip iyice kapatıyoruz. Mutfak makasıyla, küçük parçalar halinde kesiyoruz.
- Üzeri örtü serilmiş bir tepsiye alıyoruz. Üzerini örtmeden, iftara kadar bekletebilirsiniz, tabi çok sıcak olmamak kaydıyla,yoksa hamur cıvır, hava alan bir yerde tutarsanız hafif kurusa da iftara kullanılacak hale gelir.
- Tencereye 5 su bardağı suyu koyup,1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, su kaynayınca mantıları üçer dörder atabilirsiniz.. Mantılar yeterli yumuşaklığa gelince, tencerenin suyunun yarısını süzüp, içine soğuk su ekliyoruz.
- Bir tavaya tereyağ ve sıvıyağları koyup, salçayı ekliyoruz. Biraz kavurunca, üzerine su ekleyip bir iki kaynatıyoruz. En son baharatları ekleyip, salçalı sosunu da hazırlamış oluyoruz.
- Servis ederken, mantıyı suyuyla birlikte alıyoruz, üzerine yoğurt, onun üzerine de salçalı sos ekleyip sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
tarif için tşk kısa ve öz anlatım olmuş
YanıtlaSil