Kirazlı Uzun Pasta
- 2 paket sade kremşanti (ikili paket olanlardan bir paket)
- 2 su bardağı soğuk süt
- 10-12 adet kiraz
- 1 adet muz
- 1 paket finger bisküvi (siz isterseniz petibör kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay bardağı damla çikolata
- 1/2 çay bardağı fındık
- üzeri için; çikolata sosu
Yapılışı;
- Kirazları yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz. Muzu çatalla eziyoruz.
- Bisküviyi küçük küçük kırıyoruz.
- Kremşantileri bir derince kaba alıyoruz, iki bardak soğuk süt ilave ediyoruz, blendırla çırpıyoruz.
- Üzerine kirazları, ezilmiş muzu, ve bisküvi kırıklarını ekleyip, şöyle bir karıştırıyoruz.
- En son, damla çikolata ve fındık ekleyip bir daha karıştırıyoruz.
- Streç film serdiğimiz kalıbımıza kaşıkla baskırarak döküyoruz. Bastırıyoruz ki, arasında boşluk kalmasın.
- Buzdolabında en az 3 saat kadar kalması gerekiyor. Servis yapmak için, streç filden tutun, servis kabına ters çeviriyoruz. Üzerine hazır çikolata sosu gezdirip, isteğe göre meyvelerle servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder