Erişteli Mercimek Çorbası
Malzemeler;
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni
- nane, kırmızı pul biber
- 1 kaşık kadar tereyağ
Yapılışı;
- Yeşil mercimeği, biraz tuzla haşlıyoruz.
- Mercimeği süzüp, tencereye kuru soğanı doğruyoruz. Soğan şeffaflaşınca, biraz salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Mercimeği ekleyip, 5 su bardağı su ekliyoruz. Tuz, nane, sebze çeşni ekleyip, kaynayıncaya kadar ocakta tutuyoruz.
- Mercimekler kaynayınca, içine 1 su bardağı erişte ekliyoruz. Erişteler de yumuşayınca, ocağın altını kapatıyoruz.
- Bir küçük tavada, bir kaşık tereyağı eritip, içine pul biber ekliyoruz. Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine döküp,servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Not; Siz eğer daha sulu olsun istiyorsanız, sıcak su ilave edip bir iki tık kaynatabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder