Terayağlı Sarımsaklı Patates


Malzemeler;
  • 500-600 gram kadar minik patates
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz, kekik, pul biber, maydanoz
Yapılışı;
  1. Patatesleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve biraz da tuz ekliyoruz, hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyuyoruz.
  3. Bir teflon tencereye yada tavaya, sıvıyağ ve tereyağ koyup, tereyağ eriyene kadar bekliyoruz. Küçük doğrağımız sarımsakları da yağa ekliyoruz, ardından kabuklarını soyduğumuz patatesleri bu tencereye alıp, karıştırıyoruz, tencerenin altını kapatıp, altını kısık ateşe alıyoruz.
  4. Patateslere kekik, pul biber, tuz ve karabiber ekliyoruz, arada karıştırıyoruz.
  5. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz. İndirmden önce maydanozları ilave edip; şöyle karıştırıyoruz. Afiyet Olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır