EKŞİLİ KÖFTE
Malzemeler;
- 250 gram kıyma (iki kere çekilmiş kullandım)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı irmik
- tuz, karabiber
- 1 yumurta beyazı
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI;
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su koyup diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Köfteleri hazırlamakla işe başlıyalım. Kıymayı bir kaba alıp, içine kuru soğanı rendeliyoruz, pirinç, irmik, karabiber,tuz ve yumurta beyazını ekliyoruz. Köfte yoğuruyoruz, ve minik köfteler yapıyoruz.
- Hafifçe unladığımız tepsiye yaptığımız köfteleri atıyoruz.
- Bir tencereye 6-7 bardak kadar su koyup kaynatıyoruz. Köftelerin fazla ununu süzgeçten geçirip, kaynayan tencereye atıyoruz. Köfteler yumuşayınca, bir kaseye yumurta sarısı, un, yoğurt ve limon suyu koyup, iyice çırpıyoruz.
- Kaynayan köfteli sudan bir kepçe alıp çırpıyoruz bu terbiyeyi. Sonra terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekliyoruz, bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir iki taşım kaynayınca olmuş demektir.
- Üzerine bir kaşık tereyağ ve iki kaşık sıvıyağ eritip, kırmızı toz biber ilave ederek servis kaselerine ekliyoruz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder