Kirazlı Pratik Pasta
Malzemeler;
- 1 paket dankek ıslak kek
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta dolu
- 1 yemek kaşığı un dolu
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağına yakın şeker
- 1/2 paket kremşanti
- 12 adet kiraz
Yapılışı;
- Dankeki 5' e bölüyoruz. Her bir dilimin ortasından kesiyoruz. Kirazları küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye süt, şeker, nişasta,un, koyup iyice çırpıyoruz. Ocağa alıp, karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca birkaç dakika ılıtıyoruz. Üzerine vanilin ve kremşantiyi üzerine döküp, blendırla hızlıca karıştırıyoruz.
- Küçük doğradığımız kirazları da ekleyip geniş ağızlı sıkma aparatı ile kekin üzerine sıkıyoruz, kekin diğer yarısını da kremanın üzerine kapatıp, küçük küçük damlalar halinde yine sıkıyoruz.
- Bütün dilimler için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üzerini kirazlarla süslüyoruz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder