Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağ (margarin de olur)
- 2 paket vanilin
Yapılışı:
- Sütün içine şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın, bu size kolaylık sağlayacaktır.
- Tereyağını tencerede eritin. Üzerine un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tencereyi kenara alın, yavaş yavaş sütlü şekerli karışımı ilave edin, bir taraftan ilave edip, diğer taraftan da hızlı çırpmayı unutmayın.
- Kıvam alıncaya kadar pişirin, ocaktan indirince içine vanilinleri ilave edin, hızlı ayarda çırpın. İyi çırparsanız daha parlak daha güzel olur.
- Islatılmış, kaselere yada tepsiye dökün. 2-3 saat dinlensin, isteğe üzerine üzerini tarçın, kakao, yada başka malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder