Tavuk Göğsü Tatlısı


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un 
  • 125 gram tereyağ (margarin de olur)
  • 2 paket vanilin 
Yapılışı:
  1. Sütün içine şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın, bu size kolaylık sağlayacaktır.
  2. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tencereyi kenara alın, yavaş yavaş sütlü şekerli karışımı ilave edin, bir taraftan ilave edip, diğer taraftan da hızlı çırpmayı unutmayın.
  4. Kıvam alıncaya kadar pişirin, ocaktan indirince içine vanilinleri ilave edin, hızlı ayarda çırpın. İyi çırparsanız daha parlak daha güzel olur.
  5. Islatılmış, kaselere yada tepsiye dökün. 2-3  saat dinlensin, isteğe üzerine üzerini tarçın, kakao, yada başka malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır