Süzme Yoğurtlu Hamur Kızartması


Malzemeler;
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yumurta
  • 5 türk kahvesi fincanı un
  • 2 türk kahvesi fincanı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
  1. Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz, çırpıp üzerine yoğurt, sıvıyağ, tuz katıyoruz, şöyle karıştırıyoruz.
  2. Unları kaba ekleyip üzerine kabartma tozu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
  3. Hamuru 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  4. Hamurdan bezeler alıp, un yardımıyla şeritler halinde yuvarlıyoruz (ne kadar inceltirseniz o kadar güzel kızarır ) Parmak uzunluğunda kesiyoruz.
  5. Yağı kızdırıyoruz, altını yarıya orta ısıya alıp,  hamurları çevirerek kızartıyoruz. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Lahana Kavurması