Petito Kurabiye


Malzemeler;
  • 125 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 vanilin
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı nişasta (mısır kullandım)
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 -2 su bardağı un
  • 2 büyük paket petito ayıcıklı çikolata
Yapılışı;
  1. Bir kapta un, nişasta, vanilya, kabartma tozunu karıştır.
  2. Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı pudra şekerini ve yağı ilave edip yoğuralım.
  3. Hamuru buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirelim.
  4. Tezgaha buzdolabı poşetini tek kat yapıp tezgaha serelim. Üzerine hamuru kare şeklinde keselim.
  5. Her bir kareye bir petito çikolata sığacak büyüklükte olsun. Gerekirse çikolatayı koyup kenarlarını öyle kesebiliriz daha düzgün olur.
  6. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede kontrollü olarak pişirilir. Çok fazla tutarsanız çikolatası yanar.
NOT; Orijinal tarifte 180 derecede 10 dakika pişirin diyordu fakat bu şekilde 10 dakika dolmasa da sıcaklık ayarı fazla geldiği için çikolataların yanmasına engel olamıyorsunuz. Ben bu yüzden sıcaklık ayarını düşürüp pişirdim, nerdeyse başında durmalısınız 10 dakikayı geçirmeyiniz.
        İkincisi, hamur öyle bir yumuşak oldu ki  yerden kaldırmakta zorlandım. Bu yüzden buzdolabında hamuru ikiye bölüp koyarsanız birincisini çalışırken diğer parça sıcak ortamda olmadığı için iyice cıvımamış olur. Ayrıca her bir kareyi tek tek çalışmalısınız yoksa kurabiyeler şekilsiz olacaktır yani her kareyi kestikten sonra çikolatayı koyup kenarlarını düzleyiniz.
       Hamur her ne kadar çalışılması zor bir hamur olsa da sonuçta çok gevrek ve güzel kurabiyeleriniz olacaktır. Benden söylemesi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır