Kolay Truf
Malzemeler;
- bir büyükçe kase dolusu kek (ben evdeki keklerden yada kurabiyelerden hatta bisküvilerden artanları buzdolabı poşetiyle buzluğa kaldırıyorum, sonra da çıkartıp pratik şekilde kullanıyorum)
- 1 kutu krema
- 2 paket çikolata 160 gr. (ben fındıklısını kullandım)
- isteğe göre 1/2 su bardağı kadar fındık (ben fındıklısını kullandığım için eklemedim)
- isteğe göre portakal kabuğu rendesi
- üzeri için hindistancevizi, kakao, yada pasta süsleri
Yapılışı;
- Öncelikle bir küçük tavaya kremayı koyuyoruz. İçine de çikolataları parçalayıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek yada kurabiyelerimizi robotta incecik olana kadar çekiyoruz.
- Kremayı azar azar keklere ekleyerek karıştırıyoruz. Fındık kullanacaksanız bu esnada robotta çekilmiş fındıkları da ekleyebilirsiniz. Portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Buzdalabına kaldırıyoruz, kendini biraz toplasın diye.
- Çıkartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Hindistancevizi yada istediğimiz başka bir malzemeye bulayıp, servis tabağına alıyoruz. Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder