Kapli Pasta
Malzemeler;
- 1 paket halley (10 tane)
- 2paket sade kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- damla çikolata, yabanmersini, fındık vs.
üzerini süslemek için;
- 3-4 adet çilek
- 1 tane muz
- çikolata sos, damla çikolata, tozfıstık
Yapılışı;
- Kremşantileri iki bardak soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
- Halleyleri elimizle küçük parçalara bölüyoruz.
- Kremşantiden 2 kaşık kadar ayırıyoruz üzeri için.Yeterince soğuyan kremşantiyi halleylerle buluşturuyoruz.
- Yabanmersini, kırık fındık ve çikolatayı halleyli karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
- Streç film serilmiş kalıba üzerini bastırıyoruz.(aralarında boşluk kalmasın diye)
- Buzlukta 2-3 saat bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman, dolaptan çıkarıp, bir iki dakika sonra kalıptan çıkarıyoruz. Kenara ayırdığımız kremşantiyi üzeri düz görünsün diye sürüyoruz.
- Dilimlediğimiz muzları kenarlara koyuyoruz. Damla çikalatalarla kalp şekli çiziyoruz ve içini küçük doğranmış çileklerle dolduruyoruz. Pastanın kenarlarından çikolata sos döküyor ortasına toz fıstık serpiyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder