Mozaik Pasta



Malzemeler:
  • 200 gram margarin
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 3 kaşık kakao
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 3 paket kadar petibör bisküvi
Üzeri için;
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 12 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı;
  1. Margarini eritin, iine kakao, toz şeker, bir paket çikolata, süt koyup, kaynayıncaya adar karıştır. Kaynayınca ocaktan al ılısın.
  2. Rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekle (Eğer fındığı dışına değil de içine koymak isterseniz bu esnada ekleyin)
  3. Bisküvileri irice parçala karıştır 10 dakika beklet. Sonra streç film ile kapladığınız kek kalıbınıza dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
  4. Çikolataya krema ekleyip, benmari usulü eritin. Kalıptan çıkardığınız mozaik pastanın üzerine çikolata sosunu dökün ve en üstüne de fındık kırığı ekleyip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır