Mozaik Pasta
Malzemeler:
- 200 gram margarin
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 80 gram sütlü çikolata
- 3 kaşık kakao
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 3 paket kadar petibör bisküvi
Üzeri için;
- 2 paket sütlü çikolata
- 12 yemek kaşığı krema
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı;
- Margarini eritin, iine kakao, toz şeker, bir paket çikolata, süt koyup, kaynayıncaya adar karıştır. Kaynayınca ocaktan al ılısın.
- Rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekle (Eğer fındığı dışına değil de içine koymak isterseniz bu esnada ekleyin)
- Bisküvileri irice parçala karıştır 10 dakika beklet. Sonra streç film ile kapladığınız kek kalıbınıza dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
- Çikolataya krema ekleyip, benmari usulü eritin. Kalıptan çıkardığınız mozaik pastanın üzerine çikolata sosunu dökün ve en üstüne de fındık kırığı ekleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder