YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1,5-2 su bardağı kadar sulu yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet dereotu
- tuz
- yeteri kadar içilebilir su
- Mercimeği çok yumuşak olmayacak şekilde az tuz ekleyerek haşlayın. Haşladığınız mercimeği suda yıkayıp süzgece alın.
- Yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsak bir kaba alınıp karıştırılır.
- Dereotu ince ince doğranır. Yoğurda ilave edilir.
- Mercimekler ilave edilir, karıştırılır. Kıvamına bakılır, akışkan soğuk çorbaya yakın bir koyulukta olması gerekiyor. Yeteri kadar su ilave edilir. (Yoğurdun koyuluğuna göre)
Yorumlar
Yorum Gönder