Ağlayan Pasta
Malzemeler.
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Arası için;
- 2 paket sade kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Islatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Yapılışı;
- Kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
- Öncelikle keki için tepsiyi katı yağla yağlıyoruz. Yumurtayı şekerle çırpıyoruz, iyice. 3 yemek kaşığı süt ekliyor karıştırıyoruz.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilin birlikte karıştırıyoruz, kuru olarak.
- Çırptığımız yumurtalara ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişiriyoruz.
- Kek pişince ılımaya alıyoruz, soğuyunca üzerine 1,5 su bardağı sütü her yerini ıslatacak şekilde döküyoruz.
- Çikolata sosunu sütle kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Arada karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Kremşantiyi kekin üzerine düzgünce yayıyoruz. Bu arada soğuyan çikolata sosunu da kremşantinin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz. 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder