Sütlü Tatlı
Muhallebisi için:
- 1 kg süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 limonun kabuğu
- 1 paket sade kremşanti
Alt Tabanı İçin:
- 1 paket petübör bisküvi yada bir küçük kase kek
- (Ben imamsarığından artan kısımları poşetleyip buzluğa kaldırmıştım, onları rondoda çekip, öyle kullandım)
- 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ yada yumuşak margarin
Üst Kısmı İçin:
- 1/2 paket çikolata sosu
- 1,5 su bardağı kadar süt
Yapılışı:
- Kekleri yada bisküvileri rondoya atıp, üzerine 2 kaşık yumuşak tereyağ yada margarin katıyoruz. Birlikte iyice çekiyoruz. (Bu esnada içine fındık yada ceviz de ekleyebilirsiniz, öylesi de çok güzel oluyor)
- Rondodan çıkardığımız keki, tepsimizin altına seriyoruz. Elimizle biraz bastırıp, düzleştiriyoruz.
- Tencereye 1 kg sütü koyup, üzerine şeker, un, nişasta, bir yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan indirdiğimiz muhallebimizi, biraz bekletiyoruz. Sonra üzerine kremşantiyi öylece katıp, hızlı ayarda çırpıyoruz. Hemen hazırladığımız kek tabanının üzerine düzgünce seriyoruz. Ilıması için kenara alıyoruz.
- 1/2 paket çikolata sosunu 1,5 su bardağı kadar süt katıyor karıştırıyoruz. Ocağa alıp pişiriyoruz. Ocaktan indirip, ılımaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosu ılınınca sütlü tatlının üzerine döküp, üzerini düzleştiriyoruz. Dolapta en az 2 saat soğutuyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata taneleri, portakal kabuğu rendesi, fıstık yada hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder