Kıymalı Kasımpatı Çöreği


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
  • 6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
İç Harcı
  • 250 gram kaşar rendesi 
  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • karabiber, tuz
  • yeteri kadar su
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
  1. Hamuru hazırlamakla işe başlıyoruz. Öncelikle benim gibi kuru maya kullanacaksanız (instant değil), mayayı bir bardağı koyup üzerine bir kaşık şeker ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika kadar mayanın gelmesini bekliyoruz.
  2. Mayayı yoğurma kabına alıp, üzerine süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta beyazı ve tuz ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  3. Azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. İç harcını hazırlarken, kıymayı kaseye alıp üzerine soğanı rendeliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip, şimdilik bırakıyoruz.
  5. Kaşarı rendeliyoruz. Hamuru tekrar yoğurup, ikiye kesiyoruz. Tezgahta hamuru 0.5 cm kadar kalınlığında açıyoruz (ince olacak ama yufka gibi de değil tabi).
  6. Açtığımız hamuru su bardağı ile kesiyoruz. (su bardağı genişliği büyük olursa daha iyi olur, böylece şekil daha güzel ortaya çıkar)
  7. Kestiğimiz yuvarlak hamurları elimizle de biraz açıyoruz.
  8. Kıymalı harcın içine kaşıkla su ekliyoruz, biraz karıştırıyoruz. Hamura kolay sürülebilir olması gerekiyor, bu nedenle iki kaşık ekleyip karıştırmanızı sonra tekrar ekleyerek kıvamına bakmanızı öneririm.
  9. Yuvarlak açtığımız hamurun içine kıymayı yayıyoruz, üzerine kaşar rendesi koyuyoruz. Önce ikiye katlıyoruz. Sonra iki geniş ucundan tutup, resimdeki şekli veriyoruz. Tepsiye ağızları içe bakacak şekilde yerleştiriyoruz.
  10. Bu işlemi bütün hamur bitene kadar devam ediyoruz. Ben en büyük boy borcam tepsi kullandım, hamur ölçüm tam geldi.
  11. En son üzerine yumurta sarısı ve sütü çırpıp sürüyoruz, 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır