Kuru Meyveli Kıyır Kurabiye
Malzemeler:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2-2,5 subardağı un
- 1 çay bardağı kuru meyve ( 1 adet kuru incir, 2 adet kayısı biraz çekirdeksiz kuru üzüm gerisini ise yabanmersini kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Kuru meyveleri olabildiğince küçük küçük doğrayın, (kuru üzümleri bile ikiye böldüm)
- Oda sıcaklığında tereyağını yoğurma kasesine alın. Üzerine pudra şekeri, nişasta, sıvıyağ ve yumurta ekleyin.
- Bir bardak elenmiş unun içine vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek kaseye ekleyin.
- En son kuru meyveleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 160 ile 170 derece arasında altları hafifçe kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder