Hırtlama Köftesi
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kızartmak için:
- 2 kaşık tereyağ
- 1 kaşık sıvıyağ
Yapılışı:
- Kıymanın içine mısırunun yarısını,tuzu, ve kekiği ekliyoruz, yoğuruyoruz.
- Küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz. Ayırdığımız mısır ununu bir kaba alıp, köfteleri buraya atıyoruz, una buluyoruz.
- Unun fazlasını atmak için, köfteleri süzgece alıp sallıyoruz.
- Tavaya tereyağ ve sıvıyağı koyup tereyağı eritiyoruz.
- Köfteleri atıp kızartıyoruz. Afiyet Olsun.
NOT: Bizim ufaklıklar köfteleri ketçaba batırarak yemeyi tercih ettiler. Böylece kekiğe karşı önyargıda da bulunmamış oldular.
Yorumlar
Yorum Gönder