ELMAS KURABİYE
Malzemeler:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- bir paket vanilin
- 2 yemek kaşığı krema
- aldığı kadar un
Dışı için:
- bir fincan kadar şeker
Üzeri için:
- Kahvaltılık çikolata
Yapılışı:
- Tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, kakao, vanilin, krema bir kasede karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır, yarısı şekere batırılır. Tepsiye dizilir.
- Tepsiye koyduktan sonra işaret parmağımız ile derince bir yuvarlak yapılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkma aparatı ile kahvaltılık çikolata sıkılır. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder