ELMAS KURABİYE


Malzemeler:
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • bir paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı krema
  • aldığı kadar un
Dışı için:
  • bir fincan kadar şeker
Üzeri için:
  • Kahvaltılık çikolata
Yapılışı:
  1. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, kakao, vanilin, krema bir kasede karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır, yarısı şekere batırılır. Tepsiye dizilir. 
  3. Tepsiye koyduktan sonra işaret parmağımız ile derince bir yuvarlak yapılır. 
  4. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkma aparatı ile kahvaltılık çikolata sıkılır. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır