Beze Tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta beyazı (kesinlikle sarısı karışmamış olacak, burası çok önemli)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 fiske tuz
Yapılışı:
- Yumurta beyazını ilk önce düşük ayarda çırpıyoruz, beyazlaşıyor.
- Daha sonra pudra şekerini ekliyoruz, önce yine kısık ayarda sonra yüksek ayarda çırpıyoruz. Bu esnada tabağı ters çevirdiğinizde düşmeyecek o kadar iyi çırpılmalı yani. Beyaz beyaz köpük köpük olacak ve kabaracak.
- Sonra sıkma torbasına alıyoruz, yağlı kağıdın üzerine küçük küçük sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 2 saat pişiriyoruz.
- Çıkarmadan önce bezelerin birini alın, kalkıyor ve arası macun gibi olmuyorsa olmuş demektir. O zaman fırını kapatabilirsiniz. Fırından çıkarmadan bekletiyoruz. Fırın kendisi soğuyunca çıkarıp kapalı bir kapta muhafaza ediyoruz, yani bizim gibi hüpletmeye başlarsınız. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder