Zeytinyağlı Ispanak Kökü Yemeği
Malzemeler:
- 2 demet ıspanağın kökü (bir küçük kase kadar)
- 1 büyük soğan
- isteğe göre 1 irice diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük domatesin rendesi
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Ispanak köklerini, saplarını yakın olacak şekilde kesip, uç kısmını bütün kalacak şekilde temizliyoruz. Sonra çeşmenin altında yıkayıp bir de su dolu bir kapta toprakları çıksın diye bekletiyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp iki kaşık zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Sarımsağı da doğrayıp ekliyoruz.Ispanak köklerini ekleyip, tuzunu şekeri katıyoruz. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte bırakıyoruz.
- Üzerine isteğe göre bir küçük domatesin rendesini ekleyip, biraz limon suyu ekliyoruz. Arada bir hafifçe karıştırıyoruz. (Eğer suyu hiç kalmamışsa çok az su ekliyoruz.)
- Ispanak kökü zaten çabuk pişecektir. Pişip pişmediğine bakıp ılık olarak tüketiyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder