KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ
Malzemeler:
- 1 kavanoz konserve bezelye (yada bir kase haşlanmış bezelye)
- 100-150 gram kadar yağsız kıyma
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 küçük soğan
- 1/2 kaşık salça
- 1/2 havuç yada bir küçük havuç
- 1 kaşık kavrulmuş un
- 1 çay kaşığı sebze çeşni
- isteğe göre 1 diş sarımsak
- karabiber,tuz
Yapılışı:
- Köfteleri hazırlamakla işe başlıyoruz. Köftelik kıymaya, un, tuz, karabiber ekleyip misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
- Bir tencereye çok az sıvıyağ katıp, küp küp doğradığımız kuru soğanı,(isterseniz sarımsağı da) şeffaflaşana kadar , bir de ince ve küçük doğradığımız havucu ekleyip kavuruyoruz. Havuçlar biraz yumuşayınca salça ekliyoruz. Sonra köfteleri katıp (sertse bezelyeleri de katıyoruz.)
- Hepsini bir iki karıştırıp, suyunu ekliyoruz. Üzerini geçene kadar su ekleyip, kısık ateşe alıyoruz. Ben kavrulmuş un kullandıım için, bu sırada bir kaşık kavrulmuş unu, biraz yemeğin suyu ile özeleyip yemeğe ilave ediyorum. Bu un hem kıvam veriyor hem de ayrı bir rayiha. Siz eğer kavrulmuş un kullanmayacaksanız, yağını koyduğunuz esnada unu yağla birlikte de kavurarak yapabilirsiniz.Sebze çeşni ve tuzunu katıp, pişiriyoruz. Afiyet Olsun.
Not: Kavrulmuş un pek çok yemeğime hatta çorbalarıma kullanıyorum. Bir teflon tavada yada tencerede, unu katıp rengi hafif sarı olana kadar, kokusu gelene kadar kavuruyoruz. Soğuyunca, bir kavanoza alıp istediğimiz yerde kullanıyoruz. Bu şekilde arabaşı çorbası yapımı da daha pratik oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder