Süt Kaymaklı Poğaça


 Malzemeler:
  • 1 küçük kase süt kaymağı
  • 1/su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • Üzeri için çörekotu

Yapılışı:
  1. Süt kaymağı, yumurta beyazı, şeker,ılık su, sıvıyağ birlikte karıştırılır.
  2. Bir bardak unun içine, instant maya, ve tuz kartılıp birlikte sıvı karışıma katılır.
  3. Aldığı kadar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır. 
  4. Hamur ılık ortamda bir saat mayalandırılır.
  5. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparırız. Yukardaki gibi şekil vererek, önce elimizle çubuk gibi açarız, sonra iki ucundan alıp, ortada birleştiririz. 
  6. Tepsiye dizip, üzerine çırpılmış yumurta sarısını süreriz ve isteğe göre çörekotu yada susam vs. serpip, 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır