Süt Kaymaklı Poğaça
Malzemeler:
- 1 küçük kase süt kaymağı
- 1/su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- aldığı kadar un
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- Üzeri için çörekotu
Yapılışı:
- Süt kaymağı, yumurta beyazı, şeker,ılık su, sıvıyağ birlikte karıştırılır.
- Bir bardak unun içine, instant maya, ve tuz kartılıp birlikte sıvı karışıma katılır.
- Aldığı kadar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır.
- Hamur ılık ortamda bir saat mayalandırılır.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparırız. Yukardaki gibi şekil vererek, önce elimizle çubuk gibi açarız, sonra iki ucundan alıp, ortada birleştiririz.
- Tepsiye dizip, üzerine çırpılmış yumurta sarısını süreriz ve isteğe göre çörekotu yada susam vs. serpip, 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder