Pancar Çorbası
Malzemeler:
- 3 adet kırmızı pancar
- 1 adet orta boy patates
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı süt
- 2 su bardağı etsuyu yada su
- 1/2 yemek kaşığı un
- sıvıyağ
- karabiber,kimyon,tuz
- isteğe göre üzerine kaşar rendesi
Yapılışı:
- Soğanları küp küp doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz.
- Pancarı ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp soğana ekliyoruz.
- Sarımsakları soyup doğrayıp onları ekliyoruz. Sebzelerin üzerine geçecek kadar su koyuyoruz. Bu suyu çekince bir kere daha üzerini geçecek kadar su koyup bu suyu da çekene kadar pişiriyoruz.
- Sebzeleri robotta püre haline gelinceye kadar çekiyoruz.
- Tencereye, biraz sıvıyağ koyup, 1/2 kaşık un koyuyoruz, kavuruyoruz. Daha sonra sebze püresini tencereye ekliyoruz. 2 su bardağı etsuyu yada suyu koyup, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca, baharatlarını, tuzunu ve ekliyoruz. Sütünü ekliyoruz, bir taşım kaynatıp, altını kapatıyoruz. Kaşarla servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder