Pancar Çorbası


Malzemeler:
  • 3 adet kırmızı pancar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı etsuyu yada su
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • sıvıyağ
  • karabiber,kimyon,tuz
  • isteğe göre üzerine kaşar rendesi
Yapılışı:
  1. Soğanları küp küp doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz.
  2. Pancarı ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp soğana ekliyoruz.
  3. Sarımsakları soyup doğrayıp onları ekliyoruz. Sebzelerin üzerine geçecek kadar su koyuyoruz. Bu suyu çekince bir kere daha üzerini geçecek kadar su koyup bu suyu da çekene kadar pişiriyoruz. 
  4. Sebzeleri robotta püre haline gelinceye kadar çekiyoruz.
  5. Tencereye, biraz sıvıyağ koyup, 1/2 kaşık un koyuyoruz, kavuruyoruz. Daha sonra sebze püresini tencereye ekliyoruz. 2 su bardağı etsuyu yada suyu koyup, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. 
  6. Kaynayınca, baharatlarını, tuzunu ve ekliyoruz. Sütünü ekliyoruz, bir taşım kaynatıp, altını kapatıyoruz. Kaşarla servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır