İnegöl Köfte Tarifi



Malzemeler
  • 500 gram dana kıyma (döşünden iki kere çekilmiş)
  • 4 yemek kaşığı su yada soda
  • 1/2 paket kabartma tozu, 
  • kimyon,kekik,karabiber,tuz (aslında inegöl köftede kullanılmaz ama ben kullandım)
  • 1orta boy kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı robotta çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu)

Yapılışı: 
  1. Kıymanın içine bütün malzemeler katılır, soğan rendelenir ve 10 dakika yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir.
  2. Köfteye şekli verilir, ve üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. En az 2 saat de böyle dinlendirilir.
  3. Makbul olanı, ızgarada yapılması olduğu halde ben tavada yaptım. Eğer tavada yapacaksanız, çok az sıvıyağ ile çevirerek pişirin. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır