İnegöl Köfte Tarifi
Malzemeler
- 500 gram dana kıyma (döşünden iki kere çekilmiş)
- 4 yemek kaşığı su yada soda
- 1/2 paket kabartma tozu,
- kimyon,kekik,karabiber,tuz (aslında inegöl köftede kullanılmaz ama ben kullandım)
- 1orta boy kuru soğan
- 1/2 çay bardağı robotta çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu)
Yapılışı:
- Kıymanın içine bütün malzemeler katılır, soğan rendelenir ve 10 dakika yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir.
- Köfteye şekli verilir, ve üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. En az 2 saat de böyle dinlendirilir.
- Makbul olanı, ızgarada yapılması olduğu halde ben tavada yaptım. Eğer tavada yapacaksanız, çok az sıvıyağ ile çevirerek pişirin. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder