Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 200 gram margarin (eritilmiş, ılık)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 5-6 adet elma (kabukları soyulup rendelenmiş)
- toz tarçın (bir tutam)
- 3 çorba kaşığı şeker (katmayabilirsiniz)
- 1 su bardağı irice kırılmış fındık
- isteğe göre üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır: Şeker eriyene kadar. Sonra içine margarin ilave edilir.(Sıcak olmasın)
- 1 su bardağı elenmiş unun içine bir paket vanilin ve bir paket kabartma tozu katılır. Birlikte Karışıma ilave edilir. Yoğurulur. Gerektikçe un ilavesi yapılarak, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Hamurun yarısı alınıp, tart tepsisi yada yuvarlak bir tepsiye mümkün olduğu kadar ince olacak şekilde elimizle şekil vererek, serilir.Kenarları temizlenip, çatal ile birkaç kez delinir.Dolaba kaldırılır.
- Kalan hamur da buzdolabın dondurucu kısmına kaldırılır.
- Elmalar soyulup, rendelenir ve tavaya alınınır. Üzerine şeker katılır ve kavrulur, tarçın ve fındıklar katılır, karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Dolaptan çıkartılan tepsinin üzerine bu hazırladığımız harç, her tarafına eşit olacak şekilde yayılır.
- Derin dondurucudan çıkartılan diğer parça ise elmalı harcın üzerine rendenin büyük tarafıyla rendelenir. 180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder